Barbiekläder och hästtäcke.

På biblioteket lånade jag två böcker med mönster på barbiekläder och tillbehör. Det var riktigt roligt att sy till barbiedockorn även om det var lite pilligt. Det blev två mantlar som egentligen ska passa till Ken, men jag tycker att de fungerar på Barbie också, en hatt, en klänning efter ett mönster på ett nattlinne och ett hästtäcke. Det kommer nog att bli mer barbiekläder i framtiden. Perfekt att få användning för alla små tygbitar som blivit över. Dessa mönster hittade jag i boken "Kläder och tillbehör till Barbie och Ken" skriven av Pia Hernö Munck.


Vad ska jag göra med detta tyg?

Jag beställde det från Stoff & Stil för över ett år sedan. Det stod velour i katalogen och jag trodde att tyget skulle vara elastiskt och tänkte sy en tröja åt T, men det är stumt och ganska kraftigt. Hm, måste fundera vidare.

Mössa och fuskpolo till T också.

Sydde mössa och fuskpolo till T efter samma mönster som L har fått. Mönstret till mössan är från Allt om Handarbete nr 11/2008. T ville ha tofsar på sin mössa, så jag gjorde en enkel variant efter eget huvud. Mössan passar bra på henne. Fuskpolon har jag inte hunnit prova ännu, men den har samma mått som den jag gjorde till L så den borde passa.

Tyget till mössan är fleece från Olssons Tyger fordrat med trikå från samma ställe. Hjärtat mitt fram består av glaspärlor som jag hade i mina gömmor (sparat från många år tillbaka).

RSS 2.0