Tomten längtar ut!

För några veckor sedan var syjuntan på kurs i målning av keramik hos Dockateljen. Då målade jag denna söta tomte. Det var riktigt roligt!

När vi kom dit fick vi välja en keramikfigur och det var inte det enklaste för det fanns många att välja mellan. Änglar, tomtar, djur, speldosor mm. Figuren var helt vit men det fanns en likadan uppmålad som man kunde titta på för att se hur man skulle måla, också fick var och en hjälp allt eftersom man målade figurens delar. Jag trodde aldrig att det skulle bli så bra som det faktiskt blev.

Nu väntar trädgårdstomten på att lackas och sedan får han flytta ut i trädgården. Min sambo har påminnt mig om att jag någon gång sagt att "det kommer aldrig någon trädgårdstomte i min trädgård". Det får jag äta upp nu. :-) Detta är något jag vill göra igen.

Här kan man läsa mera om Dockateljen. www.dockateljen.se

Prinsesskappa till en liten prinsessa.


Första gången T använde den var då dagiset hade sommarfest, men sedan har hon använt den flera gånger. Den är inte så praktisk men fin att ha då hon ska på fest eller bara till affären och handla. Det är roligt att hon tycker om den. Att det är ull i tyget kan behövas denna kalla sommar......

Mönstret är "Prinsesskappa" från Ottobre nr 5/2006 och tyget är från Stoff & Stil. Knapparna är från Ohlssons Tyger. Jag hade tur för just de knapparna jag tyckte passade bäst i färg var på rea för en krona styck. Egentligen hade jag tänkt ha pärlemorfärgade tryckknappar som jag har i knappsamlingen, men de såg så små och ynkliga ut att jag köpte nya lite större i stället.

Jag tror inte att jag kommer att sy denna modell igen för nu har jag sytt den två gånger. Men jag tycker den är fin så man vet aldrig....

Jag undrar vad nästa projekt ska bli? Hade planer på att sy en väska till mig själv, men nu hittade jag en på stan som jag köpte.
RSS 2.0