Sommarklänning med fickor

Den är inte rosa och har inte några hjärtan på tyget så T var väldigt skeptisk när hon fick den.... Jag har fortfarande inte hunnit ta något foto när hon har den på för den har mest hängt i garderoben, men den har varit på en stund så jag har sett att storleken passar. Själv tycker jag att hon blev fin i den och att det är roligt med något som inte är rosa/lila/rött till henne. Det kanske hon också tycker en annan dag. ;-) Förhoppningsvis blir det snart sommarväder igen.

Det blommiga tyget är från www.sydrommar.se och det blå tyget har jag köpt från Stoff & Stil tidigare. Det var tänkt till en t-shirt tror jag men det fick bli en klänning i stället.

Mönstret är från Ottobre 3/2008 "Strawberry tunika". Jag lade till ca 8 cm på längden för jag ville ha en klänning i stället för en tunika. Jag gillar mönstret och tänker sy en till klänning till T av samma mönster men av ett annat tyg.


Något till mig.


En tunika/klänning blev det. Oftast när jag syr till mig själv tycker jag inte att passformen blir bra så jag använder inte plaggen. Denna tror jag att jag kommer att använda. Den blev lite stor men det gör inte så mycket. I motsats till barnens kläder hoppas jag inte växa i den. ;-)   


Mönstret är från Ottobre woman 5/2009 som jag lånade på biblioteket. Jag gjorde tunikan ca 10 cm längre. Jag prenumererar inte på Ottobre för vuxna, men jag funderar på att börja med det. Tror bara att det är två nr per år. Kanske kommer det att bli fler kläder till mig.

Tyget är köpt på www.sydrommar.se. Det blev över ganska mycket tyg (vet inte riktigt hur jag beräknade tygåtgången när jag köpt....) så det kanske räcker till något mer. Jag köpte även två andra tyger från samma ställe som jag planerar att sy sommarklänningar till T av.
RSS 2.0