Hönsliv

Ett gammalt utedass som stod bakom ladugården har fått bli hönshus. Sedan har jag fått hjälp att flytta fram det och att bygga en hönsgård med nät.



När bygget var klart var det dags att skaffa hönsen och det visade sig vara svårare än jag trodde. Tydligen är det väldigt populärt med höns just nu. Kycklingar gick att beställa, men då skulle jag få stå i kö i flera veckor. Jag ville ju ha mina hönor med en gång! I alla fall så hade jag tur och fick först tag på två hönor och två tuppar och sedan fyra hönor till via blocket.se.



Tupparna var inte speciellt goda vänner till att börja med utan ville bara slåss. Därför fick den ena lugna ner sig på utsidan av hönsgården. De fick heta "Bråker" och "Det vita Bråket" vilket kanske är lite orättvist för nu är de vänner och hur snälla som helst. ;-)



De verkar trivas inne i hönshuset och lägger äggen i redana. Utom någon av hönorna som verkar lägga äggen ovanpå redena, vilket inte är så bra för då går de lättare sönder.



Det bruna ägget är från våra hönor och det vita från affären.




Så här såg utedasset ut innan jag började bygga om det. Barnen har hjälpt mig att skruva fast sittpinnar och måla insidan.





Mysigt med hönor, tycker jag. :-)


RSS 2.0