HELLO

Byxor i rosa sweatshirttygtyg till T. Texten "HELLO" är gjord av stuvbitar i trikå som jag hade hemma. Några av bitarna hade jag fått som provbitar då jag beställt ett annat tyg och nu blev jag glad när jag hittade dem i påsen med stuvbitar, för de räckte precis till var sin bokstav. Bokstäverna ritade jag av från en målarbok, strök fast med Vliesofix och sydde raksöm nära kanten. Den lilla katten är ett symärke köpt på H&M.

Mönstret är "High-Jump" från Ottobre nr 4/2011 fast utan fickor. Modellen passade bra så jag ska sy ett par byxor i rött tyg också. Delarna är utklippta, men jag har svårt att bestämma mig för om jag ska göra en applikation på dem också. T har i alla fall valt ut ett symärke att sy på.

Jag har rensat ganska ordentligt i tyg-garderoben och skänkt en del tyger till fritids. Vissa tyger låg bara och samlade damm. Några har jag sparat i fall att barnen vill sy. Nu planerar jag en beställning till Stoff & Stil, så lagret kommer snabbt att fyllas på igen.
Vinterboende

För några veckor sedan isolerade David och min svärfar Mats en del av ett rum i ladugården. Det blev riktigt bra. Här kommer hönsen att ha det bra i vinter!
Sedan har vi byggt inredning och i helgen ska hönsen få flytta in. Det är inte speciellt kallt ute ännu, men de lägger väldigt lite ägg. Kanske får de för lite ljus på dagarna. Jag ska prova att ha lampan tänd ca 10 timmar per dag och se om det hjälper.L har hjälpt till att bygga inredningen. Själv har jag tummen mitt i handen när det gäller att bygga, men jag har blivit lite bättre på att använda skruvdragaren. :)Några tuppar har redan fått prova det nya boendet. Vi bar in dem på en kväll för att lättare få tag i dem när vi skulle slakta dem. Då detta är första gången jag slaktat tuppar, eller rättare sagt fått hjälp att slakta tuppar för jag stod mest vid sidan om och såg på, tyckte jag det var lite jobbigt. Det var däremot inga problem att bära in tupparna så länge man höll dem i ett stadigt grepp. Nu är det nio stycken färre tuppar.
Här är vår nya kaninkompis Alvin. Just nu bor han i sitt hus ute vid hönsgården, men planen är att han ska få flytta in tillsammans med hönorna i ladugården i vinter. Själv verkar han inte bekymra sig över hönsen, men de ser väldigt skeptiska ut.


RSS 2.0