Prickar.

Prickig klänning för fest. Mönstret är från Sömnadsmagasinet 06/2011 och jag gjorde så att längden på klänningen blev strax ovanför knäna. Tyget är från Stoff & Stil och är "matt satin" och lite glansigt. En enkel modell att sy.

   Den blommiga klänningen som T har tror jag är köpt på H&M och inte hemmasydd, men väldigt söt. :)


Kycklingarna växer.




De är inte lika små längre och inte fullt lika söta. :) Det blev 19 st tillslut. Om ca två veckor funderar jag på att försöka sälja några av dem för då är de ca två månader gamla och vid den tiden har jag läst mig till att de ska klara sig själva.



Kycklingarna är ute tillsammans med hönorna och tupparna på dagarna och har lärt sig att gå in i hönshuset på kvällen. Däremot klarar de inte av att flyga upp på pinnarna än utan sover i ett rede.



Det börjar bli dags att inreda deras vinterhus. Det finns ett rum i ladugården som passar, men fönstret är i dåligt skick och det är hål i väggen så det är en hel del att göra innan de kan flytta in.



David startade röjsågen och röjde brännässlor och nu hänger det buntar på tork ute i logen. Tydligen är det bra för hönsen med torkade brännässlor på vintern. Hoppas att hönsen gillar dem för jag gör det inte. Vi har fullt med brännässlor på tomten.


RSS 2.0