Glittrande klänning
Först hade jag tänkt att T skulle få klänningen i present när hon fyllde år i november, men då var den inte klar. Nu är den äntligen klar och när jag steg upp i morse hade hon tagit på sig den själv vilket är bra betyg. Jag gillar inte att sy dragkedjor så det är nog därför det tagit så lång tid att få den klar för modellen är enkel.

Mönstret är China grass klänning från Ottobre 3/2008 fast lite förenklad. Tyget har jag fått från en kompis och det lila bandet tror jag är från en affär i Stockholm som sålde band och andra tillbehör. Dit skulle jag gärna gå fler gånger. Tyget skimrar i rosa, perfekt för T. :-)

Pärlpyssel

Jag använder inte smycken speciellt ofta, men jag måste nog börja med det för det var roligt att göra halsband. Eftersom jag är lite av en hamster har jag sparat pärlor, köpta lite nu och då för att de kan vara bra att hitta någon gång. Förra veckan kompletterade jag på hobbyaffären vid busstationen (vad den nu heter). Det finns så många olika sorters vackra pärlor att pyssla med så att tillverka smycken skulle absolut kunna bli en hobby för mig.

Min sambo undrade om jag hade lite att göra då jag satt och sydde pärlor på mina nyinköpta fingervantar. De blev rätt så söta, tycker jag. :-)


Barbiegarderob


När lillan fyllde 5 år fick hon kläder, som jag sytt av tygbitar som blivit över, till sina barbiedockor. Det är så roligt att sy barbiekläder. Jag fick en bok från en kompis och det är där jag hittat alla mönster till dessa. Boken heter "Sy kläder till Barbie" av Jette Riisgaard Ternsöe.

Det blev en baddräkt, som kan kombineras med en spetskjol till en ballerinadräkt, en balklänning, en kjol med blus (var nog det som var roligast att sy med flest detaljer) och vad jag tänkte skulle bli vida byxor och top som prinsessan Jasmine (i Aladin filmerna). Byxmönstret gjorde jag om utifrån ett snävare mönster men jag skulle ha gjort det ännu vidare och i tunnare tyg, men det blev ganska bra ändå.
 
  


När T hade kalas fick hon en prinsdocka av sina kusiner så det kan tänkas att jag syr några prinskläder också någon gång.


RSS 2.0