Pyamasbyxa


Inte så spännande att sy, men de kommer att användas. :-) L nöter hål på knäna på sina pyamasbyxor medans pyamaströjorna är som nya. Dessa är sydda efter ett mönster ur Ottobre 4/2005 i en tunn trikå som jag köpt på Ohlssons Tyger. Jag har inte provat dem på honom ännu men de ser lagom stora ut. 

Nästa projekt får bli något roligare....

En blommig väska

Nu är min väska klar och nu har jag svårt att bestämma mig för om jag ska använda den eller min ganska nyligen inköpta väska, för jag gillar dem båda två. :-)

Denna väska är sydd i baby-manchester köpt från Stoff & Stil och fordrad med svart bomullstyg. Beslagen är från en gammal handväska.

Jag har utgått från ett mönster ur tidningen Allt om Handarbete. Jag tror det var ett nummer från 2006 men är inte säker. Jag ritade av mönstret från en tidning hos min svärmor för jag tycket att det var en fin modell och sedan har mönstret legat ett tag. När jag sedan kom på att jag skulle sy väskan hade jag glömt hur beskrivningen var, så jag fick en del problem att få allt att stämma. Tillslut gick det i alla fall. På insidan har jag lagt till en ficka där jag tänker lägga mobiltelefonerna och en liten karbinhake att sätta fast nycklarna på för att jag ska slippa söka igenom väskan efter dem.

Trevligt med en altan.

I dag har det varit perfekt väder för att sitta ute på altanen och sy och med bara ett barn hemma har jag hunnit sitta en stund. Just nu syr jag på en väska till mig själv som förhoppningsvis är klar snart.

Sedan har jag också passat på att laga barnkläder, bla a en sommarjacka som jag sydde till L förra sommaren. Den blev jag riktigt nöjd med och han har använt den väldigt mycket, vilket börjar synas på jackan.... Jag har fått laga kragen några gånger och färgen håller på att bli blekt. Men det känns bättre än att den skulle ligga i garderoben och se helt ny ut när han växt ur den.

Jackan är sydd av kraftigt bomullstyg, svart och vitrutigt och svart tyg som jag köpte på en lokal tygaffär som heter Majkens. Blixtenmärket köpte jag också där. Mudden är från Stoff & Stil och fordret är ett tunnare tyg som jag köpt som stuvbit på Ohlssons Tyger utan att veta vad jag skulle använda det till. Mönstret är från Ottobre 1/2006. Jag gillar mönstret och kan tänka mig att använda det igen.

RSS 2.0