Småplantor

Jag gillar verkligen att sätta frön och se hur de gror. Varje vår blir det flera olika sorters fröer och det mesta brukar komma upp. Tyvärr så har jag inte gröna fingar (och ibland lite för våldsam hjälp av barnen när vi planterar om) så en hel del plantor går åt innan det blir sommar och dags att plantera ut dem. Varje år intalar jag mig själv att nästa år ska jag vara bättre på att vattna....

För någon vecka sedan satte jag om dem och nu har jag ett bord fullt med småplantor i vardagsrummet, trots att jag redan fått slänga ett trettiotal. :-)

Godislådor i plast som det varit lösviktsgodis i och som man brukar få gratis på affären är superbra att dra upp fröer i. De rymmer fyra "plantkrukor" och det går att lägga på locket lite snett för att få lagom fuktighet och locken är genomskinliga och släpper in solen.Snabbsydd prinsessdräkt

T ville vara utklädd till prinsessa då de firade Förskolans dag, men eftersom de skulle vara ute ville jag inte att hon skulle ha sin vanliga prinsessklänning som hon fått i present när hon fyllde år. Jag vet inte hur bra det skulle gå att tvätta den. Därför sydde jag en kjol och en omlottstopp av en gammal gardin.

Eftersom jag var ute i sista minuten (inte så ovanligt för att vara jag) blev jag lättad över att den faktiskt passade när hon tog på den samma dag som de skulle ha maskeraden.

Kjolen är ett rakt stycke som rynkats och sytts fast på en linning med gummiband i. För toppen utgick jag från ett mönster på omlottstopp i Ottobre 4/2006.


RSS 2.0