En rosa kjol till nästa vinter....

Jag har fortsatt att sy av tygbitar från förrådet. Det fanns kvar lite rosa tyg med ull i och det räckte nästan till en kjol. Jag fick använda blommigt bomullstyg till några delar för att få det att räcka. Det rosa ulltyget var kvar efter det att jag sytt en kappa till T och det gick inte att lägga kjolmönstret trådrakt utan det fick bli lite som det ville. Det blommiga tyget var från början köpt för att bli foder i en sommarjacka men jag köpte för mycket så det har också blivit en solhatt och barbie-kläder av det. Nu finns det inte kvar en enda liten bit.

Mönstret är "Sirkku manchesterkjol" från Ottobre 4/2008. Jag sydde i storlek 116 men det är tur att T sitter ner på bilden för annars hade kjolen ramlat av. Den blir nog lagom till nästa vinter.

På bakfickorna till kjolen finns dekoration som enligt Ottobre heter pintuck-veck. Det hade jag aldrig sytt förrut.Nästa projekt som är en sommarklänning till T. Jag hittade ett så gulligt tyg på Ohlssons Tyger som jag har köpt fastän jag har mycket tyg kvar i förrådet. 

RSS 2.0