PärlhalsbandEtt pärlhalsband till mig själv. Eftersom jag oftast inte kommer ihåg att ta på mig smycken, blir det förmodligen inte använt så ofta.


Miniägg.Nu verkar det som om unghönorna har börjat värpa för några av äggen är pyttesmå. De i vanlig storlek är förstås inte så stora heller.... Det blir ca 8 ägg/dag på våra 14 hönor.

Två av hönorna har bestämt sig för att ruva fastän vi varit noga med att plocka in alla ägg varje dag. Dem har jag stängt in under "bajsbrädan" med kompostgaller för att de ska få vara ifred och för att de andra hönorna inte ska gå dit och försöka smuggla ner sina ägg. Det får vara någon måtta med kycklingar. Några andra hönor försöker gömma sina ägg genom att lägga dem i ett hörn bakom kaninens hus. Där hittad jag åtta stycken vid ett tillfälle, så nu tittar jag där också varje dag.

Kaninen och hönorna verkar trivas bra ihop. Kaninen har ofta sällskap av ungtuppen eller någon av hönorna som flugit in till honom och själv försöker han att gräva sig under eller puffa undan kompostgallret för att kunna komma in till dem.


RSS 2.0