Peter har fått stryk!

Peter har fått stryk av Pär och är inte längre högsta hönset, förlåt högsta tuppen, i hönsgården längre. Stackarn såg ganska tilltufsad ut en dag.Men han ser redan bättre ut även om de rykt ihop fler gånger.Pär är väldigt kaxig, vaktar hönorna och jagar bort Peter när han kommer i närheten. Men de sover tillsammans i alla fall.Jag tror inte att Peter har gett upp sin position riktigt än för han går på sin kant och galer och då svara Pär. Förhoppningsvis lugnar de ner sig och kan fortsätta att bo tillsammans som vänner som de har gjort senaste året.
Byxor i jeanstygByxor i jeanstyg från Stoff & Stil med bitar av ett bomullstyg infällda i framstycket (L hade velat ha svenska flaggan i stället men något sådant tyg hade jag inte). Hoppas att bomullstyget håller lika bra som jeanstyg så att det inte blir hål på knäna med en gång.

Mönstret är "Tarkka manchesterbyxa" från Ottobre nr 1/2009 fast utan fickor på framsidan.Ett liv även efter slutspelet

Jag sydde ett par byxor i svart och gult och L ville att det skulle vara ett Skellefteå AIK-märke på dem. Lite stora blev de, men de användes under slutspelet ändå och kommer nog att användas nu efteråt också.

Då jag varit dålig på att blogga kommer jag knappt ihåg vilket mönster jag använde. Jag tror att det var "Casual Cut joggingbyxa" från Ottobre nr 1/2010. Jag tycker mönstret var stort i storleken och vida i modellen och efter att L provat dem sydde jag resår även längst ner i benen för att de inte skulle bli så vida. Fickorna tog jag bort för att jag ville sy passpoal i sidorna.
På byxorna använde jag också mina nya namnlappar. Förra gången beställde jag 50 stycken och tänkte att dessa kommer aldrig att ta slut. Det gjorde de och denna gång beställde jag en ljus och en mörkare färg för att kunna variera. Jag beställde från en annan sida på internet www.3exter.se. Det är 100 st i varje färg, så denna gång lär det dröja innan jag behöver beställa flera.RSS 2.0