Prickig och randig.

 
Det rödprickiga tyget kommer från en klänning jag köpte till mig själv på secondhand men där storleken inte passade. Tyget var så fint och jag gillar att återanvända, så det fick bli en klänning till T. Det randiga tyget kommer från Ohlssons Tyger.
Mönstret är från Ottobre design nr 1/2009. Det är "Marja trikåtunika" där jag ändrat till korta ärmar i stället för långa, sänkt midjan något och förlängt kjolen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dammsamlare.


Spikmattan har fått ett fodral gjort med eget mönster och av en gammal stuv från Ohlssons Tyger. Kanske samlar den mindre damm på detta vis.
 
 

Volangkjol av restbitar.

 
Från början hade jag tänkt att det skulle bli en volangkjol till mig själv av detta, men sedan tyckte jag att den skulle passa T bättre. Den blev lite stor i midjan. men eftersom det var ett år sedan jag sydde den så blir den nog lagom till sommaren.
 

Body och Byxa till Bebis.

 
 
Kläderna syddes till en liten kille som hade mycket känslig hud. Därför är sömmarna på utsidan. Mönstret är från Ottobre design nr 5/2006. Detta är den första body jag sytt. Jag sydde aldrig någon till mina egna barn när de var små. Tyget med monstertruckar var en bit jag hade kvar sedan tidigare. Det är designat av Johanna Ahlard (www.ahlard.se).  Det var nog någon gång under 2012 jag sydde dessa.
 
 

Sytt Sen Sist.

Inspirationen har inte varit på topp, så det har inte blivit sytt speciellt mycket. Den duktiga datorfirman lyckades dock rädda vår hårddisk och alla våra bilder var kvar. Därför blir det gamla bilder ett tag framöver.
 
 
Blus i trikå med silverfärgade prickar, sytt sommaren 2012. Tyget är en stuvbit köpt på Ohlssons Tyger och mönstret är från Sömnadsmagasinet 05/2011 (fast utan knapparna fram). Jag trivs i blusen, men första gången jag använde den spillde jag chokladglass på den och lyckas inte få bort en av fläckarna. Typiskt! Det blev en väldigt liten fläck, men den sitter mitt fram och syns och därför har nu blusen ett antal stjärnformade nitar på framsidan varav den ena över fläcken. Det gör inte så mycket utan blev helt ok.
 
 

RSS 2.0