Favoritklänning

Just nu är detta Ts favoritklänning. Jag sydde den för att hon skulle använda den sommaren 2007 och då såg den väldigt stor ut på henne och hon snubblade nästan på fållen för den var så lång. Nu, drygt ett år senare, tycker jag fortfarande att den ser stor ut.... Hon kommer nog att kunna använda den ett bra tag framöver. Mönstret måste ha varit stort i storleken.

Mönstret är "Prickig trikåklänning" från Ottobre nr 1/2007. Trikåtyg från Stoff & Stil.

Fuskpolo och mössa

L har fått en fuskpolo och mössa med bilar på. Han har själv valt färgen.

Mönstret till mössan är från Allt om Handarbete nr 11/2008, men jag använde bara mönstret för fodret och gjorde inga knytband. Den passar riktigt bra på honom.

Fuskpolon är eget "mönster". Passar också ganska bra, men jag kunde inte göra lika åtsittande runt halsen som jag skulle ha kunnat om jag använt ett mer elastiskt tyg. Jag tror ändå att den blir bra under overallen eller under en jacka.

Tyget är blå fleece från Ohlssons Tyger. Mössan är fodrad med turkos trikå från Stoff & Stil. Bilarna har jag köpt på Åhlens.

Tovat hjärta

På syjuntan har jag fått lära mig grunderna i att tova. Så här blev resultatet. Det tog mig en hel kväll. :-) Det var roligt att prova på.

Återvinning

Sydde om två av mina blusar till blusar åt T. Jag använde dem aldrig och tyckte att de blå tyget var så fint så synd att kasta den. Sedan blev det en lila också av bara farten.

Mönstret är i grunden "Polka dot-raglanblus" från Ottobre nr 1/2008. Det var egentligen mönstret för "Maya-blus" från samma nr som jag ville ha, men det fanns bara till storlek 92 och jag behövde storlek 104. Jag kortade av halshålsremsan och behöll knapphålen som redan fanns på blusen.

Tyget är som sagt återvinning av två gamla blusar samt några stuvbitar som jag hade i förrådet. Några av Ts träpärlor fick vara med på den ena blusen.


RSS 2.0